Historici.nl





Gepubliceerd op 25-04-2024

Docenten Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen – Universiteit Utrecht

Wij zoeken drie nieuwe collega’s met een hart voor onderwijs. Je draagt bij aan het onderwijs in onder andere de BA Geschiedenis, de MA International Relations in Historical Perspective, de MA Conflict Studies and Human Rights en/of de BA Taal- en Cultuurstudies.

Wat ga je doen?

Het doceren van werkgroepen vormt het grootste deel van het takenpakket. Dit doe je in teamverband en onder begeleiding van een cursuscoördinator. Als werkgroep docent ben je ook verantwoordelijk voor het nakijken van opdrachten en examens. Samen met jouw collega’s verzorg je kleinschalig en activerend onderwijs en begeleid je studenten in hun leerproces. Verder kan het begeleiden van scripties en/of stages ook onderdeel uitmaken van jouw takenpakket.

Je geeft onderwijs zowel op het gebied van jouw expertise als daarbuiten. In het bijzonder zijn wij op zoek naar docenten met een expertise in een of meer van de thematische clusters ‘Conflict en Veiligheid,’ ‘Globalisering en Wereldorde’ en ‘Europa en de Wereld.’ We verwelkomen sollicitaties van kandidaten die onze geografische expertise helpen uitbreiden (bijvoorbeeld Azië, Latijns-Amerika, Oost-Europa).

Wat breng je mee?

We zijn op zoek naar betrokken collega’s met een passie voor onderwijs. Je maakt graag deel uit van een team en staat open voor samenwerking in verschillende contexten, het delen van kennis en ervaringen en het bijdragen aan een open, inclusieve en collegiale sfeer.

Daarnaast ben je:

  • in staat om kennis op een geëngageerde manier over te brengen op studenten;
  • bereid om jouw onderwijsvaardigheden verder te ontwikkelen;
  • goed in het plannen en organiseren van het werk;
  • in staat goed om te gaan met momenten van piekbelasting.

Meer specifiek gelden de volgende eisen:

  • een afgeronde MA or RMA in geschiedenis
  • ervaring in het geven van Bachelor onderwijs of andere relevante onderwijservaring;
  • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal op academisch niveau.

Binnen deze functie is 10% van onze tijd beschikbaar om te besteden aan ontwikkeling. Als je nog geen Basis Kwalificatie Onderwijs  (BKO) hebt, wordt er van je verwacht dat je deze in de eerste twee jaar van je dienstverband binnen je ontwikkeltijd haalt.

De afdeling zet zich in voor diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer. Wij verwelkomen medewerkers die door hun unieke achtergronden en perspectieven bijdragen aan de diversiteit van onze faculteit. Omdat deze vacature zowel Nederlandstalig als Engelstalig onderwijs omvat, wordt van kandidaten verwacht dat zij beide talen beheersen.

Kandidaten uit het buitenland moeten voldoen aan de voorwaarden die de IND stelt om in Nederland te mogen werken.

Wat bieden wij?

Wij bieden:

  • een functie voor maximaal vier jaar met als startdatum 15 augustus 2024;
  • een werkweek van 24 tot 28 uur met een bruto maandsalaris van minimaal € 4.332,- tot maximaal € 5.929,- bij een fulltime dienstverband (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten);
  • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling , verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur  en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien.

Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht .

Over ons

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema’s . Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow .

Aan de faculteit Geesteswetenschappen zijn ongeveer 1.100 medewerkers en 7.000 studenten verbonden. De faculteit omvat vier kennisdomeinen: filosofie en religiewetenschap, geschiedenis en kunstgeschiedenis, media- en cultuurwetenschappen en talen, literatuur en communicatie. Met het onderwijs en onderzoek op deze gebieden wil de faculteit bijdragen aan een beter begrip van Nederland en Europa in een sterk veranderende maatschappelijke en culturele context. De enthousiaste en betrokken collega’s en de uitstekende voorzieningen in de historische binnenstad  van Utrecht, waar de faculteit is gehuisvest , zorgen voor een inspirerend werkklimaat.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met dr. Stefanie Massink  via s.f.m.massink@uu.nl.

Wij verzorgen zelf de werving voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatie

Als Universiteit Utrecht willen we een thuis  zijn voor iedereen. We waarderen medewerkers met diverse achtergronden, perspectieven en identiteiten, onder andere op het gebied van culturele, religieuze of etnische achtergrond, gender, seksuele oriëntatie, functiebeperking of leeftijd. We streven naar een veilige en inclusieve omgeving waarin iedereen kan floreren en waaraan iedereen kan bijdragen.

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via de sollicitatieknop.

De gesprekken zullen plaatsvinden op 14 en 15 mei.

Uiterlijk reageren op 28 april 2024.

Solliciteer!

 

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.