Historici.nl





Gepubliceerd op 23-05-2024

Redacteur – Boekamanstichting

De Boekmanstichting is het landelijke kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid. Wij doen onderzoek naar de culturele en creatieve sector en delen actief kennis via de Cultuurmonitor, onze kennisbank, het tijdschrift Boekman en publieksactiviteiten. Hierin zoeken we steeds de verbinding met partners uit de culturele en creatieve sector.

Voor het tijdschrift Boekman zijn we op zoek naar een redacteur voor 15 tot 20 uur per week. Waar de samenleving in rap tempo verandert, moet de culturele sector meebewegen. Dit vraagt om scherpte, lange lijnen en gevoel voor urgente thema’s. In ons tijdschrift bieden we een overzicht van wat er in de culturele en creatieve sector speelt op verschillende beleidsthema’s. Met een enthousiast team werken we zo dagelijks aan het verbreden, verdiepen en vergroten van kennis over kunst en cultuur.

De Boekmanstichting – het landelijke kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid – is per direct op zoek naar een redacteur voor ons tijdschrift Boekman.

Redacteur

0,5 fte

Wat ga je doen?
Boekman verschijnt vier keer per jaar. Elk themanummer bevat prikkelende essays en analyses, interviews, columns en recensies van belangwekkende publicaties. Als redacteur denk je mee over de invulling van de thema’s, geschikte auteurs en onderwerpen van artikelen, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, een gelijkwaardige, inclusieve sector en een eerlijke beroepspraktijk. De Adviesraad komt twee keer per jaar bijeen om hierover mee te denken. Je becommentarieert stukken die binnen komen, begeleidt auteurs en schrijft met enige regelmaat zelf een bijdrage. Daarnaast ontwikkel je, samen met de hoofdredacteur, ideeën over de digitale mogelijkheden van het tijdschrift.

Wie ben jij?
Je bent een proactieve collega met een nieuwsgierige en oplossingsgerichte houding. Je vindt het belangrijk om de creatieve en culturele sector te informeren en houdt je via diverse media op de hoogte van de actuele ontwikkelingen op terrein van kunst, cultuur en beleid. Daarnaast herken je jezelf in de volgende kenmerken:

  • Je hebt ervaring met het afnemen van interviews, een vlotte pen, uitstekende schrijfvaardigheden in het Nederlands en een goed begrip van de Engelse taal.
  • Je hebt goede redactievaardigheden en ervaring met het redigeren van teksten, bijvoorbeeld als (eind)redacteur, verslaggever, journalist of content marketeer.
  • Je bent thuis in online ontwikkelingsmogelijkheden van een tijdschrift.
  • Je hebt goede communicatieve en contactuele eigenschappen en je kunt constructieve en duidelijke feedback geven.
  • Je kunt goed plannen en omgaan met deadlines.
  • Je bent een collega die zelfstandig kan werken maar ook graag deel uitmaakt van een team.

Voldoe je niet aan alle criteria, maar ben je ervan overtuigd dat deze functie bij jou past? Ook dan horen we graag van je.

Wat bieden wij?
Een afwisselende functie met veel eigen verantwoordelijkheid in een kleine, informele culturele organisatie in het hart van Amsterdam. En verder:

  • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Een brutosalaris tussen € 3.015 en € 4.846, gebaseerd op Boekmanschaal 10, bij voltijdse aanstelling (37,5 uur per week) en 8% vakantiegeld.
  • Een goede pensioenregeling.
  • Opleidingsmogelijkheden op persoonlijk en functie-inhoudelijk vlak.
  • 25 vakantiedagen bij een voltijdse aanstelling.
  • Vrij op officieel erkende feestdagen, jaarlijks op 5 mei, Keti Koti en de periode tussen Kerst en Oud en Nieuw. Ook kun je feestdagen wisselen voor dagen die voor jou belangrijk zijn.
  • De mogelijkheid om circa de helft van je tijd thuis te werken. Wij regelen hiervoor de nodige voorzieningen (zoals een laptop, monitor, bureau en een ergonomische stoel) en je ontvangt een vaste maandelijkse telefoon- en internetvergoeding.
  • Reis je vanaf je huisadres meer dan 10 km naar het kantoor? Dan ontvang je van ons een NS Business Card (2de klas).
  • Enthousiaste collega’s en een paar keer per jaar een gezellig uitje.

Wij kijken kritisch naar de kennisstructuren waar wij in werken en streven naar diversiteit, meerstemmigheid, veelzijdigheid in onze onderzoeken, publicaties en activiteiten. Wij werken continu aan het realiseren van een sociaal veilige en inclusieve werkomgeving om te zorgen dat medewerkers zich thuis voelen. Verschillende invalshoeken, achtergronden en visies zijn een aanvulling voor onze organisatie en we zijn dan ook benieuwd naar jouw talenten.

Enthousiast? Solliciteer!
Reageren kan tot en met 9 juni 2024. Door op de onderstaande button ‘Solliciteer!’ te drukken, kom je terecht bij een online invulformulier. Vanuit hier kun je direct of op een later moment je sollicitatie versturen.

Voor meer informatie kun je terecht bij hoofdredacteur André Nuchelmans (a.nuchelmans@boekman.nl). De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op maandag 17 juni en donderdag 20 juni 2024. De tweede ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op donderdag 27 juni 2024.

Solliciteer!

Redacteur bij Boekmanstichting
Door Redactie Historici.nl
Online Redacteur – Geschiedenis Magazine
Door Redactie Historici.nl
Erfgoed Brabant: historicus/redacteur
Door Redactie Historici.nl
Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.