Historici.nl





Gepubliceerd op 28-11-2023

Regiocoördinator Open Monumentendag – Nederland Monumentenland

Heb jij een passie voor erfgoed en in het bijzonder voor monumenten? Ben jij een mensenmens die graag netwerkt en verbindt? Ben je servicegericht en werk je nauwkeurig? Dan ben jij de kandidaat die wij zoeken! Om Open Monumentendag (OMD) nog beter op de kaart te zetten, is initiatiefnemer Nederland Monumentenland op zoek naar nieuwe collega’s die dé schakel willen zijn tussen de verschillende comités in de regio’s en de overkoepelende landelijke organisatie van OMD.

Wij zijn Nederland Monumentenland, een stichting met ANBI status die zich sterk maakt voor het behoud van Nederlandse monumenten. Dit doen wij door de monumenten te verbinden met het dagelijks leven van de Nederlander, om zo het draagvlak te vergroten. Door ontmoetingen tussen eigenaren, erfgoedprofessionals, publiek en monumenten te organiseren en te faciliteren, worden de monumenten beleefd, opnieuw gewaardeerd en gekoesterd. Onderdeel van ons werk is de organisatie van het jaarlijks terugkerende OMD weekend. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door 300 lokale comités in het land, waar rond de 18.000 vrijwilligers werkzaam zijn. Comités zijn overkoepelende en ondersteunende organisaties die samen met plaatselijke historische verenigingen en andere cultuurhistorische- en erfgoedinstellingen een lokaal programma samenstellen voor hun stad of dorp.

Wat doen wij
Voor het OMD weekend ondersteunen wij de verschillende comités in het land met een landelijke website, de keuze van het jaarlijkse thema, het beschikbaar stellen van promotiemateriaal, de organisatie van startbijeenkomsten, etc.

Om deze ondersteuning te kunnen optimaliseren zijn wij op zoek naar regiocoördinatoren voor de provincies Groningen, Friesland, Overijssel, Limburg, Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland en Flevoland.

Regiocoördinator Open Monumentendag

8 uur per week

Wat ga jij doen
Je bent de verbindende schakel tussen de landelijke organisatie van het OMD weekend (Nederland Monumentenland, standplaats Amersfoort) en de comités in jouw regio. Een aantal comités hebben het hele jaar door ondersteuning nodig, maar het grootste deel van de comités alleen tijdens of vlak voor het evenement (tweede weekend van september).

De ondersteuning vindt plaats in de vorm van

  • Jaarlijks contact leggen met het comité. Dit kan via een bezoek, telefonisch, online of per email.
  • Het actueel houden van de contactgegevens van jouw comités.
  • Bekend zijn met de samenstelling en situatie binnen het comité.
  • Comités helpen met inloggen en verwerken gegevens op de landelijke OMD website.
  • Taaltechnisch controleren van aangeleverde stukken voor de landelijke OMD website.
  • Oog hebben voor de “bijzondere verhalen” en deze terugkoppelen naar de manager Marketing en Communicatie ter promotie van het OMD weekend.
  • Meedenken met het comité over de werving van vrijwilligers.
  • Hoeveel tijd gaat het je kosten en wat is de vergoeding.
  • Dit is afhankelijk van de grootte van de provincie en het aantal comités dat daar actief is. Ook is het mede-afhankelijk van jouw eigen inbreng, maar we verwachten dat je gemiddeld 8 uur in de week voor ons werkzaam bent, hoofdzakelijk in de maanden maart tot en met september.

Wat bieden wij
We bieden je een vrijwilligers / onkostenvergoeding en de technische ondersteuning die je voor de uitvoering van de functie nodig hebt. Daarnaast krijg je in de beginperiode uiteraard extra ondersteuning voor de inhoudelijke invulling van de werkzaamheden. De maximale vrijwilligersvergoeding is op dit moment € 1.900,- per jaar. Lees meer over vrijwilligersvergoedingen op de website van de Belastingdienst. Daarnaast word je onderdeel van een superleuk team en ben je welkom op al onze evenementen zoals het Nationaal Monumentencongres, de uitreiking van de Erfgoedvrijwilligersprijs en de Erfgoedbbq.

Wat vragen wij van jou
Wij vinden het belangrijk dat je toegankelijk, goed benaderbaar en prettig in de omgang bent. Tevens is het waardevol als je actief kunt luisteren; iemand je volle aandacht geven, belangstelling tonen, iemand de ruimte geven zijn verhaal te doen, vragen stellen, etc. Het is met name wezenlijk dat je weet wat er binnen een comité speelt en waar een comité behoefte aan heeft. Daarnaast vragen we enige kennis van Microsoft Office en is dat je in het bezit bent van rijbewijs B.

Enthousiast?
Ben je enthousiast geworden, vul via onderstaande button het formulier in dan nemen wij contact met je op.

Wil je meer informatie?
Neem contact op met Willeke Coenen via tel. 033-209 1000 of info@monumentenland.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Historici.nl
Het KNHG is de grootste organisatie van professionele historici in Nederland. Het biedt een platform aan de ruim 1100 leden en aan de historische gemeenschap als geheel. Word lid van het KNHG.
Historici.nl
Het Huygens Instituut beoogt de Nederlandse geschiedenis en cultuur inclusiever maken. Het ontsluit historische bronnen en literaire teksten en ontwikkelt innovatieve methoden, tools en duurzame digitale infrastructuur.